Hun blir sjef på Tromsøbadet

Siv-Hege Helsing Schrøen (45) er ansatt som daglig leder i Tromsøbadet KF.

Daglig Leder Siv Hege Helsing Schrøen Foto Elb

Helsing Schrøen (45) kommer fra stillingen som daglig leder på St-Elisabeth i Tromsø. Der har hun drevet overnatting, konferanse- og selskapslokaler, i tillegg til et basseng i en helt annen størrelse enn Tromsøbadet. 

Helsing Schrøen tiltrer 1. april.

- Jeg ser veldig frem til å ta fatt på denne jobben. Å få lov til å være med på bygge opp en organisasjon helt fra starten av gir unike muligheter. Tromsøbadet skal formes til noe helt spesielt, sier hun. 

Spennende prosjekt

Helsing Schrøen mener Tromsøbadet er et svært utfordrende prosjekt:

– Med elementer som blant annet folkebad, bassenganlegg for idretten og skolesvømming, og der vi samtidig skal utvikle tilbud for det kommersielle markedet, er dette både utfordrende og spennende.

Helsing Schrøen har bakgrunn fra hotell- og restaurantnæringen og renholdsbransjen. Hun er utdannet innen økonomi og administrasjon, og reiseliv, og har en mastergrad innen ledelse. 

Har ett år på seg

Hun starter dermed på jobben rundt ett år før badet åpner. Tromsøbadet skal stå klart til bruk våren 2019.

– Vi må bruke tiden veldig godt, for det er fortsatt mye som gjenstår før dørene kan åpnes. Vi skal være klare til å ta imot gjestene med et godt team når den tid kommer.

– Hva blir den første viktige oppgaven din når du begynner i jobben?

- Det blir nok å få på plass et godt og engasjert team. Hvor mange vi skal rekruttere og til hvilke roller er for tidlig å si, sier Helsing Schrøen.

Liker beliggenheten

Hun har fulgt interessert med på prosessen rundt Tromsøbadet. Da jobben som daglig leder ble utlyst, var hun ikke i tvil.

- Jeg har sett frem til og gledet meg over at Tromsøbadet skulle bygges. Da utlysningen kom, var det tydelig at dette kunne være noe for meg. Jobben passer meg fint i forhold til erfaringen mi, samtidig som jeg kan bruke utdanningen min videre til å bygge opp et svømme- og badeanlegg for hele Tromsøs befolkning.  

Helsing Schrøen er også tilhenger av beliggenheten på Templarheimen.

–  Det er en virkelig flott beliggenhet, både i forhold til tilbudene rundt og idretten, men også for turismen. Det ligger litt utenfor bykjernen, og man får en følelse av nærhet til naturen der oppe. 

Svært fornøyd styreleder

Styreleder Andreas Willumsen er svært tilfreds med å ha fått på plass daglig leder, og mener de har valgt den aller beste kandidaten fra en sterk søkergruppe.

- Tromsøbadet har fått sin første ansatte i en rekke av mange. Siv-Hege er leder både av utdanning og erfaring. I tillegg har hun solid erfaring fra drift og har god kommersiell forståelse - som er viktig for Tromsøbadet og de oppgavene vi nå står overfor, sier Willumsen.

Han mener prosjektet nå går inn i en svært viktig fase:

- Det er utrolig mange arbeidsoppgaver å ta fatt på, nå som vi nærmer oss driftsfasen av et prosjekt som har vært jobbet med i så mange år. Nå skal vi rekruttere flere sentrale ressurser. Det er derfor både viktig og bra at daglig leder er på plass, og kan være med på denne reisen.