Kurs & trening

Baby- og småbarnssvømming på Tromsøbadet

Baby nybegynner, videregående og småbarns - svømming.

Pris: 2020,- per baby/barn - Oppstart: fra 13. mars 2023

Mandager 10:00 Baby videregående 2
Mandager 10:30 Baby videregående 1
Mandager 11:00 Baby nybegynner (3-8 mnd.)

Tirsdager 16:30 Småbarnssvømming 1-2 år
Tirsdager 17:00 Småbarnssvømming 2-4 år
Tirsdager 17:30 Småbarnssvømming 4-6 år

Onsdager 10.45 Baby nybegynner (3-5 mnd.)
Onsdager 11.15 Baby nybegynner (5-8 mnd.)
Onsdager 11.45 Baby videregående 1
Onsdager 12.15 Baby videregående 2
Onsdager 12.45 Baby nybegynner (3-8 mnd.)

PåmeldingBaby Nybegynner: Kurs for babyer som ikke har vært på babysvømming tidligere. På dette kurset har vi fokus på vanntilvenning og at barn og voksne får positive erfaringer med vann. Kurset varer 30 minutter og går over 8 uker.

Baby Videregående: Kurs for babyer som tidligere har deltatt på babysvømming. På dette kurset har vi fokus på å videreføre vanntilvenning. Kurset varer 30 minutter og går over 8 uker.

Småbarnssvømming: Dette kurset er for de større babyene, 9 mnd. + som har vært på kurs tidligere eller som passer inn i aldersintervallene på kurset. Kurset fokuserer på å fremme selvstendighet og å la barna utfordre seg selv gjennom lek i vannet. Kurset varer 30 minutter og går over 8 uker.

Vi ønsker å skape noe fint mellom dere og barnet:

Trygghet - sett av tid til rutiner - det gir grunnlag for god opplevelse og rom for læring.

Relasjon - se barnets reaksjoner, og svar. Tilrettelegg for at barnet skal få utfordre seg selv.

Følelser - gi barnet positive tilbakemeldinger, vis glede og interesse. Negative følelser som stress og frykt er “smittsomt”.

Erfaringer - Vi lærer gjennom erfaringer. Vær oppmerksom på barnets initiativ, vilje, og for at barnet selv kan gjøre seg erfaringer og føle mestring.

Øvelse gjør mester - Læring skjer gjennom repetisjon. Man øker læringseffekten med over 50 % ved en ekstra badedag i uka.

Utfordringer - Ikke alle barn liker å ligge på rygg. Men dette må man øve på, for det er viktig å lære de å snu seg på rygg av hensyn til selvberging. I tillegg så vokser barna og kroppen forandrer seg, som igjen fører til balansen i vannet endrer seg.

Inkludert i prisen:

  • Det er tillatt med 2 voksne pr. baby/småbarn på kurs.
  • Ubrukte timer gir gratis inngang for baby/småbarn og én voksen i normal åpningstid
  • Man kan benytte hele badeanlegget før/etter timen om ønskelig i ordinær åpningstiden. Tirsdager, onsdager og torsdager er Tromsøbadet stengt for vedlikehold mellom kl. 8:15 og 12:00.
  • Grunnet hygieniske årsaker har ikke Tromsøbadet tilgjengelige dusjmatter eller lignende for babyer. Ta gjerne med egen matte.
  • Vi krever at din baby har på egnet badetruse. Vi selger badetruser i resepsjonen.
  • Vi tilbyr tvillingrabatt - ta kontakt med oss på epost for mer info om dette.

Les mer om våre vilkår før du melder deg på kurs. Send oss gjerne en epost dersom du har spørsmål rundt babysvømming.

Ofte stilte spørsmål:

Hvis babyen din ligger midt mellom to kurs i alder kan du velge det kurset som passer best for dere.
Ta gjerne kontakt via e-post for veiledning om du er i tvil.

Når dere booker er det viktig at dere har navn og fødselsdato til den voksne når det bes om info om bookeren (endre brukeren deres om dere har registrert barnet på tidligere kurs) og navn og fødselsdato på barnet som deltaker.

Sjekk at du har fått bookingbekreftelse med vedlagt pdf med praktisk info. Send epost til kurs@tromsobadet.no dersom du har spørsmål, tilleggsinfo om barnet/den voksne eller ikke har mottatt bookingbekreftelse og praktisk info.

Velkommen til baby- og småbarnssvømming!

Dere får et armbånd med 8 klipp. På kurset kan dere være to voksne til stede. Ubrukte klipp kan brukes når som helst innenfor Tromsøbadets åpningstid. Gjelder for én voksen og ett barn, og har gyldighet i ett helt år.

Dere har tilgang til hele badet før og etter kurstimen. Vi anbefaler å benytte det etter kurset pga. barnets utholdenhet i vann, særlig hvis det er deres første kurs eller liten baby.

Badetruse er obligatorisk hos oss for alle barn som bruker bleie til vanlig. Den skal sitte godt og ikke være for stor. Badetruse kan kjøpes i resepsjonen.

Kurset foregår i helsebassenget. Det er en egen garderobe for dette bassenget med låsbare skap og dusjbåser. Vi anbefaler at dere tar med egen stellematte for å bruke i dusjen ved behov.

Det er obligatorisk å dusje uten badetøy før bading. Dersom man ikke ønsker å vaske håret, skal badehette benyttes. De voksne med langt hår skal bruke hårstrikk.

Det er ikke lov å ta med vogn inn i garderoben pga. hygiene - og at rømningsveier skal være åpne. Vognen kan plasseres ved veggen mot klatrehallen. Bilstoler kan tas med i garderoben, men må plasseres under stellebenken/speilet, så de ikke er til ulempe ved en eventuell evakuering. Vi anbefaler likevel å bruke bæresele eller sjal, både pga. plass og hygiene.

Amming. Amming kan foregå enten ved bassengkanten eller i et hjørne i bassenget.

Ta med håndkle inn i bassengområdet. Ikke gå ut i bassenget før dere får beskjed om det. Sitt på mattene eller stol langs kanten og vent til timen starter. Det er godt og varmt på land.

Info om kurset vil bli gitt ved første kursdag og det er bare å spørre oss om det er noe.


Randi Irene Dragland er hovedinstruktør på babysvømmekursene.

For spørsmål ta kontakt på e-post kurs@tromsobadet.no.

Velkomstbrev: Baby- og småbarnssvømming