Bli kjent med Wanny

Wanny kommer fra Nordpolen hvor hun har bodd og jobbet sammen med selveste Julenissen. Hun har aldri vært på reise, men har fulgt ivrig med på reinsdyrenes spennende julereise rundt om hele verden. Når Wanny blir stor skal hun også trekke Julenissens slede når han skal ut og levere gaver. Hvis hun jobber ekstra hardt, kan hun kanskje til og med være fremst! Selv om det er en stund til hun blir stor og sterk nok til å trekke sleden, drømmer hun om å reise. Hun synes det er kaldt på Nordpolen og dagdrømmer ofte om sol og varme. Hun har hørt at det finnes en plass som heter Syden, hvor det er varmt og godt hele tiden. Tenk hvor deilig det hadde vært å føle sand mellom hovene og plaske i det varme havet! Eller danse under stjernehimmelen langt utover natten. Wanny liker å danse, og når hun hører musikk viser hun gjerne sine Wanny-moves!

En dag finner Wanny ut at hun rett og slett skal pakke kofferten og reise til Syden. Hun har jo reinsdyrsradar på nesa så da kan det jo ikke være noe problem å finne frem, selv uten kart! Men siden Wanny enda er ganske ung, har hun ikke lært seg å fly enda så hun bestemmer seg for å ta sjøveien. Det er jo egentlig enda bedre enn å fly, for Wanny elsker vann! Hun har hørt at det er noen som har vannskrekk, men selv har hun bare vannfryd. Derfor finner hun fort frem en badering og en åre, fester kofferten i en snor i baderingen og vips – så er hun klar for eventyr.

Wanny padler og padler mot Syden og merker etter hvert at det blir varmere. Kanskje begynner hun å nærme seg? Det er i hvert fall ikke så mye snø og is her. Forunderlig plass dette her, tenker Wanny. Sola smiler til henne og det er nesten slik at den ikke forsvinner i det hele tatt. Dette må være Syden! Wanny padler inn mot land og trekker både baderingen og kofferten etter seg opp bakkene. Om hun bare kommer seg opp på bakketoppen så skal hun ta en pause. Tenk på den fine utsikten det må være der oppe!

Når Wanny endelig kommer på toppen møter hun et fantastisk syn. Hva er det hun ser? Er det et stort isfjell? Hun får sola i øynene, men ser likevel at solstrålene treffer en vannflate som får det til å glitre som krystaller. Wanny står med store øyne og ser speilbildet sitt i vannet, hun løfter blikket og ser at det ikke er et isfjell, men en stor hvit bygning med masse vann inni! Hun føler seg hjemme og langt borte på en og samme tid.

Det bobler som et boblebad i magen når Wanny går inn mot det store bassenget. Om dette er Syden er hun ikke helt sikker på, men her er hun sikker på at hun får det fint, for Wanny synes at alt som kan gjøres i vann er van(n)vittig artig – plaske, hoppe, flyte, dukke, og til og med danse!
Varmt er det også - her må hun bli! Wanny sniker seg inn i rommet under stupetårnet - dette blir et fint hjem.

Wanny elsker å bade på Tromsøbadet (det faktisk bedre enn Syden, for her er det jo varmt hele året rundt). Hun trives så godt på Tromsøbadet at hun har bestemt seg for å bli værende en god stund. Wanny har allerede fått nye venner, og gleder seg til sommeren for da tror hun at hun vil bli kjent med enda flere barn.

Wanny savner selvsagt julenissen, og har allerede bestemt seg for å invitere han til Tromsøbadet når han er ute på sin neste vinterreise i desember. Kanskje klarer Wanny å lære julenissen å svømme og kanskje tør han å hoppe fra 3-meteren?