Aktuelt

Aldri før har så mange besøkt Tromsøbadet: - Vi ble selv overrasket

Oktober ble Tromsøbadets best besøkte måned siden anlegget åpnet i 2019.

Publisert: fredag 3. november 2023

- Vi forventet ikke å få så mange besøkende skulle ta turen innom oss i oktober. Det er bestandig gøy å ha masse gjester, sier leder for badedrift, Kenneth Molund.

Forrige måned tok 33.200 badegjester turen innom Tromsøbadet. Til sammenligning tok 29.600 gjester turen innom Tromsøbadet i oktober 2022. Aldri før har så mange badegjester tatt turen innom Tromsøbadet i løpet av en måned.

- Her på Tromsøbadet jobber vi daglig for at våre gjester skal en fantastisk opplevelse hos oss. Vi er til enhver tid dimensjonert for masse hyggelige badegjester, og i oktober måned fikk vi ekstra mye av det. Sikkerheten til våre badegjester er alltid vår høyeste prioritet, og med mange badende må vi være konstant til stede og tilgjengelig, sier Molund.

371533293 884650159838380 6396435941938523204 n

(Leder for badedrift, Kenneth Molund, gir tommel opp for besøkstallene i oktobermåned)

Nesten rekord-dag

Under åpningen av det nye bassenget den 20. oktober var 1377 badegjester innom bade- og svømmeanlegget. Dagen ble markert med med snorklipping og kake. Varaordføreren og styret var også til stede.

Denne dagen var det gratis bading for alle barn mellom 0 og 13 år, noe som bidro til at det ble en av Tromsøbadets best besøkte dager.

- I løpet av en måned har vi besøk av alt fra små barn til den eldre garde, barnefamilier, skoler og barnehager. Det er ekstra gøy når vi i oktober kunne åpne et basseng som er spesielt rettet mot svømmeopplæring. For svømmeopplæring kan være så mangt. Det kan være første steget til å bli trygg i vann, og også være med til å bidra til å redde liv i fremtiden, sier leder for badedrift.

- I vårt nye opplæringsbasseng kan vi justere dybden til å imøtekomme de forskjellige behovene som de forskjellige gruppene har. I en prøveperiode vil vi ha 60cm dybde i dette bassenget hver lørdag og søndag. Med denne dybden håper vi på å sokne om de minste barna, der hele familien kan kose seg i behagelige 34 grader i vannet, sier Kenneth molund.

- Måtte trippelsjekke tallene

Oktober har tradisjonelt vært en god måned med mange besøkende, noe det ble i år også.

- Vi, og andre badeland vi har vært i kontakt med, opplever ikke en nedgang i antall besøkende, til tross for den økonomiske situasjonen i landet, tvert imot. Vi hadde budsjettert med rundt 27.000 besøkende i oktober, og vi måtte trippelsjekke tallene da de sto klare. Vi ble rett og slett overrasket over det høye besøket, sier daglig leder Siv-Hege Helsing Schrøen

Siv hege h schroen

(Daglig leder på Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen)