Aktuelt

Plutselig var forestillingene fullbooket: – Vi har elsket å spille på Tromsøbadet!

Det har gått over all forventning, sier regissør Katrine Strøm.

Publisert: tirsdag 18. oktober 2022

– I starten lurte vi på hvordan det ville bli å spille teater på et sted som er beregnet til noe helt annet. Vi lurte blant annet på om barna (publikum) kom til å sitte i ro på kanten og om de ville klare å konsentrere seg. Det har gått over all forventning!

Det sier regissør av Splæsj, Katrine Strøm, om de 27 teaterforestillingene i Tromsøbadet i høst.

Helt siden Splæsj-premieren 22. september, har det vært en enorm pågang i Tromsøbadet i forbindelse med teaterforestillingene.

– Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger både fra barnehager og fra folk på åpne forestillinger. Barna har gitt god respons og mange håper at vi skal spille den igjen. Tidspunktene vi spilte ble litt utilgjengelig for flere og det er derfor mange som har meldt ifra at de håper at vi kommer tilbake, sier Strøm, og tilføyer:

– Vi har elsket å spille på Tromsøbadet!

(Se bilder av forestillingen nederst i saken)

Katrine1

(Regissør for Splæsj!, Katrine Strøm)

Positive tilbakemeldinger

Katrine Strøm sier de ikke ønsket at forestillingen "skulle ta for stor plass" i Tromsøbadet:

- Vi forsøkte heller å smelte inn i det som allerede skjedde der. Det synes vi fungerte veldig fint. Det som er viktig for meg som scenekunstner er å møte nytt publikum når jeg lager teater, altså spille teater for flere enn dem som oppsøker det aktivt. Det oppnådde vi ved å være på Tromsøbadet. Mange hadde booket billetter på forhånd, men minst like mange «vanlige» badegjester ble nysgjerrig og valgte å se forestillingen, sier Katrine Strøm.

Regissøren utelukker ikke for at det kan bli flere teaterforestillinger på Tromsøbadet i fremtiden.

– Det kan fort skje at vi kommer med nye forestillinger og ideer. Da vet vi i alle fall at Tromsøbadet med alle deres fantastiske ansatte er et perfekt sted å spille teater på. For teatret trenger ikke være på teatret – kan flytte oss til spennende steder som Tromsøbadet er.

– Allerede fra første møte opplevde vi en nysgjerrighet og gjestfrihet fra Tromsøbadet sin side som virkelig hjalp oss i arbeidet. Sammen løste vi alle utfordringer som oppstod underveis, sier Strøm

FISK5858

(Daglig leder i Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen)

Unik opplevelse

– Teaterstykket var fantastisk fint, og vi føler oss beæret over å ha fått muligheten til å jobbe med alle de dyktige og hyggelige ansatte i Hålogaland Teater (HT).

Det sier daglig leder i Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen.

Da plassreservasjonen for forestillingene ble lagt ut på Tromsøbadets nettsider, ble de første teaterforestillingene innen kort tid fullbooket.

– Det har vært veldig morsomt å vise frem anlegget på denne måten, sier Schrøen.

Hun legger til:

– Det bidrar til at vi får vist fram Tromsøbadet på en ny måte og til flere grupper. Vi jobber kontinuerlig med å gi våre gjester unike badeopplevelser, noe som er i tråd med vår visjon om "Rein badeglede", og det føler jeg vi har klart å oppnå sammen med HT. Vi setter pris på det gode samarbeidet vi har hatt, og håper vi kan få til noe lignende i fremtiden.

(Foto: Mariell Lind Hansen)