Aktuelt

Bade- og svømmeår 2019

2019 må kunne sies å ha vært et fantastisk begivenhetsrikt bade-og svømmeår for Tromsø.

Publisert: torsdag 2. januar 2020

- 2019 er nå på passert, og siden åpningsdagen har vi vært så heldige å ha tatt imot 117.416 badende. Vi er strålende fornøyde med besøket, sier styreleder Andreas Willumsen. Da vi la frem det revidert budsjett tidlig i våres med 130.000 badende som paramenter, trodde vi på åpning noen uker tidligere enn det ble. At vi har truffet så godt er vi svært fornøyd med. Det er også positivt å se at besøket gir omsetning omtrent som forventet.


Det ble et år med mye aktivitet, hvor fokus har vært bedre folkehelse. Badet har tatt ut sitt fulle potensiale hvor de besøkende har kunnet oppleve at det foregår trening og lek, nytelse og øvelse, rekreasjon, opplæring og moro side om side. Akkurat slik det var prosjektert og planlagt.

- Det har vært fantastisk å oppleve hvordan anlegget fungerer. Det er bygget for aktivitet, samtidig aktivitet og mye aktivitet. 1000 mennesker innom i løpet av en dag, er blitt dagligdags, sier daglig leder Siv-Hege H. Schrøen. Så langt har tilbakemeldingene fra besøkende på både aktiviteter og anlegget vært positive.

Siden åpningen har det vært gjennomført ca 16 ulike kurs og treninger i uka. Både babysvømming, småbarnssvømming, trening for gravide, crawlkurs for å nevne noe.

Også mørketidsvelvære har blitt en suksess. Hver mandag og lørdag siden 1. november har vi gitt ca 900 besøkende avslappende og fine seanser i velværeavdelingen vår.

Med Tromsøbadet har skolene i Tromsø kunnet standardisere svømmeopplæring. Totalt har nesten 20 000 skolebesøk vært gjennomført i regi av Svøm Tromsø i løpet av høsten 2019.

Svømmeidretten har også funnet seg godt til rette på Tromsøbadet. Det trenes både tidlig og sent med ulike aktiviteter som klassisk svømming, til undervannsrugby og kajakkpolo for å nevne noe.


I høst gjennomførte TSK sitt første stevne, Tromsø Open, med rekordstor påmelding.
I løpet av høsten har svømmeidretten i tillegg gjennomført tre sonesvøm med deltakere fra Tromsø og omegn.

- At både idretten, skolene, våre kommersielle målgrupper og avtalepartnere finner oss relevante, og at vi ser ut til å ha truffet godt med tilbudene våre, er for oss den viktigste måloppnåelsen, sier Siv-Hege H. Schrøen.

- Som driftsorganisasjon har vi hatt en bratt læringskurve. Vi har vært ny til anlegget, vi har vært ny til alle systemer og vi har vært ny til hverandre. Vi har gått fra 3 til 80 ansatte på 1 år. Innsatsen og engasjementet de ansatte har lagt ned har vært formidabel, sier Schrøen.
Det gir stor fremtidsro og en visshet om at vi skal klare å drifte anlegget på en god og sikker måte også i tidene som kommer, tilføyer hun.

2020 blir et spennende år for Tromsøbadet. Det første hele driftsåret som skal fylles med masse aktiviteter gjennom hele året og som skal bidra til å skape en god badekultur i Tromsø. Totalt er det budsjettert med 300 000 gjester for hele 2020.

Hva skjer i 2020:

  • NM i vannsklie, mars 2020. Tromsøbadet er arrangør for NM i vannsklie.
  • Ishavssvøm. Nasjonalt svømmestevne. Nord-Norges største stevne.
    Forventer flere landslagssvømmere og håper på nye rekorder.
  • Videre satsning på kurs-siden. Nytt fra 2020 vil være mer Yoga og 1. hjelp og livredning
  • ‘Svøm Langt’. Oppstart januar 2020. Nasjonal svømmekampanje for alle.
  • Vi fortsetter med ulike konsepter som babyplask, onsdagsklubben og mørketidsvelvære.