Aktuelt

Disse seks skal representere Tromsøbadet i NM i vannsklie

Onsdag 22. februar ble det avgjort hvem som skal representere Tromsøbadet i vannsklie-NM 2024.

Publisert: torsdag 22. februar 2024

Norgesmesterskapet i vannsklie 2024 arrangeres på AdO Arena i Bergen 6. april. Da møtes deltakere fra hele landet for å konkurrere om å bli Norges raskeste i vannsklien.

I siste runde av kvalifiseringen på Tromsøbadet fikk alle deltakere tre forsøk på å sette best mulig tid. Den beste tiden avgjorde hvilken plassering deltakerne fikk i finalen.

I herreklassen vant følgende deltakere:

NavnTid
Thomas Johnsen8,36
Morten Andersen8,37
Ola Bakke Aashamar8,43


Disse vant i kvinneklassen:

Sunniva Eilertsen8,87
Caroline Bjørvik9,21
Katrine Wennevold9,32

Vinneren, samt 2. og 3. plass, får muligheten til å representere Tromsøbadet i finalen 6. april i AdO Arena i Bergen. Tromsøbadet dekker reise og opphold til 1.- og 2. plassen i hver klasse, inntil 3500 kroner per deltaker.

Sara Wennewold, som representerer Tromsøbadet, er automatisk videre til NM i Bergen som følge av at ho vant NM i vannsklie 2023 på Tromsøbadet.

Tromsøbadet har siden forrige NM vært i besittelse av vandrepokalen. Pokalen går til bade- og svømmeanlegget som gjør det samlet sett best under NM.

Den beste tiden i sklien noensinne ble registrert under NM i vannsklie 2023, da Kristoffer Andersen tikket inn 07,81 i den 70-meter lange sklia på Tromsøbadet. Andersen endte opp med å vinne Norgesmesterskapet med tiden han da satte.