Aktuelt

Endelig er de kommet!

Disse vil du finne spredt rundt i badeanlegget fremover.

Publisert: onsdag 10. august 2022

- Nesten alle plantene kommer fra tropiske regnskoger. De flest plantene kommer fra områder i Sør Amerika og Asia, sier master gartner Wojchiech Leoniuk i 2tal Utemiljø.

Etter flere måneder med ventetid, er de nye plantene endelig på plass i Tromsøbadet.

Plantene og krukkene skulle egentlig ha ankommet for rundt 4 måneder siden, men ble dessverre forsinket som følge av situasjonen i verden og Øst-Europa.

Nå kan vi etter ventetiden glede oss over å ha fått overlevert 17 nydelige planter - som er spredt rundt i anlegget.

- Det er åtte forskjellige plantearter fra fire ulike plantegrupper. Vi har eviggrønstauder, bregne, palme og klatreplante, forklarer Wojchiech Leoniuk.

I ETT MED NATUREN: En naturlig overgang mellom plantene og naturen i bakgrunnen.
I ETT MED NATUREN: En naturlig overgang mellom plantene og naturen i bakgrunnen.

Kan bli opptil 3 meter høye

- Vi har laget en plantekomposisjon som inkluderer de forskjellige høydene, og som har ulike vekst-egenskaper. De største plantene kan bli opptil tre meter høye. Gullranke-planten, som har en kraftig vekst, kan strekke seg over flere meter i lengde, sier Wojchiech Leoniuk i 2tal Utemiljø, som har levert plantene.

Leoniuk forklarer at det derimot vil ta tid for plantene å nå slike høyder.

- Resten av plantene vil være litt lavere. Selvfølgelig trenger alle plantene tid og tålmodighet fra eier for å vokse for å nå sitt potensial, sier han.

Vektlagt sikkerhet

Wojchiech Leoniuk sier de også har vektlagt sikkerhet i valget av planter.

- Vi har vektlagt toksisitet da vi vurderte plantesammensetningen, det var kjempeviktig for oss i et slikt bruksområde. Vi har valgt planter som ikke er giftige

Han tror de ulike plantene vil trives godt inne i bassenget som følge av det "tropiske" klimaet.

- Bassengets klima ligner litt på regnskogens. Høy luftfuktighet og temperaturer med solrike oppholdsområder er kjempeviktig for eksotiske planter. Jeg har trua på at dette skal gå kjempegreit!

Se bilder av de nye plantene på Tromsøbadet her: