Aktuelt

Fortsatt fukt i badstuen: - Viktig at vi fortsetter det gode arbeidet

Tiltakene som ble iverksatt i januar har hatt god effekt, men vi opplever fortsatt høy luftfuktighet i badstuen.

Publisert: torsdag 29. februar 2024

Tromsøbadet innførte i januar nye regler for badstubruken, samt endret rutinene for renhold for å få ned fukten i badstuene.

Et bade- og svømmeanlegg er et bygg med høy luftfuktighet, og badstuer, er igjen et enda fuktigere miljø.

Tromsøbadet har i den forbindelse oppdaget små organismer i støtteplankene nederst i badstuen som heter spretthaler. Spretthaler er er små organismer på rundt 2 millimeter som trives i fuktige miljøer - og er kjent for å være helt ufarlige for mennesker og bygg. Disse trives for eksempel godt i områder med planter, og man kan finne dem i fuktige kjellere og under lignende omstendigheter.

Det er viktig å understreke at spretthaler ikke er skadedyr, og er helt ufarlige for bygg og mennesker.

Tromsøbadet har ved to anledninger brukt Rentokil, som har bistått med gode faglige råd og som har sprøytebehandlet treverket. Det har hatt positiv effekt, og vi har holdt jevnlig dialog med Rentokil.

Tromsøbadet har videre revidert og iverksatt nye vedlikeholdsprosedyrer, og innført en rekke nye tiltak for å få ned fukten. Det er for eksempel nå påbudt å sitte håndkle, og vi har satt opp nye skilt som forbyr gjester å kaste vann på veggene. Vi har også endret lufterutinene i badstuen for å få ned fukten. Det er naturligvis noe krevende å få ned fuktnivået i en badstu.

Les mer om de nyinnførte tiltakene her:Gjenåpning av Badstuen i Velværeavdelingen

Vi følger daglig med på utviklingen, men det er samtidig viktig våre gjestene følger de tiltakene som er iverksatt, så vi sammen kan få ned fuktnivået i badstuen. Vi har også laget en lengre «badstueoppskrift» på hjemmesiden for gjestene, for å skape forståelse for hvorfor god hygiene i badstuen er viktig

Vi vil til sommeren totalrenovere hele badstuen, og den nye badstuen vil ha vesentlig bedre lufttilgang, noe som vil bidra til å få ned fuktnivået.

Les også: 7 nøkler til en forfriskene og sunn badstuopplevelse på Tromsøbadet