Aktuelt

Gledelig julehilsen

Publisert: mandag 23. desember 2019

Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at 2019 har vært et begivenhetsrikt år for alle som har hatt med Tromsøbadet å gjøre.

Det var store forventninger og spenning knyttet til åpningen tidligere i år. Mange artikler i avisene om både tilgjengelighet, overskridelser og etter hvert mulige forsinkelser. Men når alt var klart og lekkasjer tettet, åpnet vi endelig 24. august. Det var kø, nesten helt ned til Tromsøhallen, den dagen. Små og store gledet seg til å prøve anlegget. Mer enn 2.000 personer var innom på åpningsdagen, og de fleste tok seg et velfortjent bad.

Tromsøbadet er blitt et sted for samtidig aktivitet med fokus på bedre folkehelse. Side om side foregår det trening og lek, nytelse og øvelse, rekreasjon og moro. Akkurat slik det var prosjektert og planlagt. Det har vært fantastisk å oppleve hvordan anlegget fungerer. Det er bygget for aktivitet, samtidig aktivitet og mye aktivitet. 1000 mennesker innom i løpet av en dag, er blitt dagligdags.

2019 er nå på hell, og siden åpningsdagen har vi vært så heldige å ha tatt imot ca 120 000 badende. At både idretten, skolene, våre kommersielle målgrupper og avtalepartnere finner oss relevante, og at vi ser ut til å ha truffet godt med tilbudene våre, er for oss den viktigste måloppnåelsen. Med ‘rein badeglede’ som visjon, og med folkehelse som en bærebjelke i tilbudene, jobber vi nå mot et nytt år.

Som driftsorganisasjon har vi hatt en bratt læringskurve. Vi har vært ny til anlegget, vi har vært ny til alle systemer og vi har vært ny til hverandre. Vi har gått fra 3 til 80 ansatte på 1 år. Innsatsen og engasjementet de ansatte har lagt ned gir stor fremtidsro, og en visshet om at vi skal klare å drifte anlegget på en god og sikker måte også i tidene som kommer.

Høsten har vært svært god, og det ligger an til at vi klarer å oppnå våre målsetninger på mange måter, takket være den fantastiske innsatsen alle ansatte på Tromsøbadet yter. Men suksessen vi har opplevet kan ikke sees isolert fra omverdenen. Vi vil derfor takke det unike nettverket vi har som består av gode samarbeidspartnere, idretten, naboer, politikere, leverandører, Tromsø kommune, byggeprosjektet, kunder, brukerråd og mange venner som gir oss både nødvendige utfordringer og ikke minst stor støtte der det trengs.

Når vi nå straks går inn i høytiden takker jeg så mye for de fine opplevelsene vi har hatt, og gleder meg over at det kommende året vil bringe med seg mye badeglede og mange nye muligheter. – Håper å treffe mange av dere på Tromsøbadet i 2020.

Gledelig julehilsen,

Siv-Hege H. Schrøen

Daglig leder

Tromsøbadet KF