Aktuelt

Hipp hurra! I dag er det 1 år siden Tromsøbadet åpnet!

På åpningsdagen den 24. august i fjor var det nesten 2000 som besøkte oss. Gjennom et år i drift har Tromsøbadet spredt badeglede til godt over 200.000 badegjester, som har besøkt anlegget i løpet av det første driftsåret.

Publisert: mandag 24. august 2020

Det har vært et år med mye aktivitet, hvor fokus har vært bedre folkehelse. Badet har tatt ut sitt fulle potensiale hvor de besøkende har kunnet oppleve at det foregår trening og lek, nytelse og øvelse, rekreasjon, opplæring og moro side om side. Akkurat slik det var prosjektert og planlagt, sier Daglig leder Siv-Hege Schrøen.

Det store anlegget har fungert godt, og vi har kunnet drifte 7 dager i uken uten driftsstans. Det har vært et lærerikt år, og motiverende å lære et så stort og komplekst anlegg’ sier Konstituert teknisk sjef Kurt Kjeldsen.

Siden åpningen har det vært gjennomført ca. 63 ulike kurs og treninger på badet.
Både babysvømming, småbarnsvømming, trening for gravide og crawlkurs har vært populært blant Tromsøværingene.

Mørketidsvelvære og midnattssolbading har i likhet med kurstilbudet blitt en suksess.
Med avslappende musikk, eteriske oljer, saltskrubb og Aufguss har vi gitt varme og avslappende opplevelser i velværeavdelingen.

Vi er veldig godt fornøyd med å ha tilført noe nytt til Tromsø sier Leder for salg og marked Inga Reker. Totalt har vi gjennomført 40 mørketidsvelværeseanser og 4 midnattssolbadekvelder.

Med Tromsøbadet har skolene i Tromsø kunnet standardisere svømmeopplæringen.
Tromsøbadet KF ser fram neste uke hvor bassengene igjen fylles med skolebarn.
Vi ser fram til å ta fatt på oppdraget med å bidra til at flere barn og unge blir trygg i vann, sier Leder for badedrift Tommy Guttormsen. Tromsøbadet KF skal lede skolesvømmingen gjennom å levere hovedinstruktører til Svøm Tromsø.

Svømmeidretten har også funnet seg godt til rette på Tromsøbadet. Det trenes både tidlig og sent med ulike aktiviteter som klassisk svømming, undervannsrugby og kajakkpolo for å nevne noe.
I løpet av året gjennomførte TSK to stevner på Tromsøbadet, Tromsø Open og Ishavssvøm, med rekordstor påmelding.

Det første driftsåret på Tromsøbadet har uten tvil vært hektisk. Som driftsorganisasjon har Tromsøbadet hatt en bratt læringskurve. Alle ansatte har vært ny til anlegget, til alle tekniske systemer og for hverandre. Dessverre har vi ikke kunnet drifte gjennom et helt år. Nedstengingen av samfunnet rammet også Tromsøbadet og vi måtte dessverre permittere våre ansatte i cirka 3 måneder. Etter gjenåpningen 15. juni har vi som driftsorganisasjon jobbet godt med å tilpasse oss den nye hverdagen, og innsatsen, viljen, gleden og engasjementet som alle de ansatte viser gir trygghet og fremtidstro.

Som driftsorganisasjonen står vi samlet og er motivert til å gi badegjestene på Tromsøbadet enda mer badeglede og gode, nye tilbud i årene som kommer.

Nøkkeltall fra det første året:

Antall badegjester i løpet av året: 229.131
Antall kurs som har bitt gjennomført: 63 kurs
Bestselger i kaféen: Pizza
Bestselger i butikken: badetøy og svømmebriller
Fartsrekord i sklien: 8,29 sek (Patrick Hanke)
Antall besøk i forbindelse med skolesvømming: 30.722
Svømmestevner: Ishavssvøm og Tromsø Open
Antall Mørketidsvelværekvelder: 40
Antall Midnattssolbading: 4
Pålagt stengt pga koronapandemien i 3 måneder og 3 dager
Antall årsverk på Tromsøbadet: 26,39

Vi feirer med knalltilbud på klippekort

Kun i dag 24. august 2020 kan du sikre deg jubileumsklippekort med 10 klipp på nett eller i resepsjonen. 365 badedager på Tromsøbadet gir 365 NOK i rabatt på alle klippekort.

Kjøp jubileumsklipp