Aktuelt

I dag starter skolesvømmingen

I dag 31. august starter skolesvømmingen opp igjen på Tromsøbadet, og det er det mange barn som gleder seg til. Fra og med dette skoleåret er det Tromsøbadet KF som stiller med den svømmefaglige kompetansen.

Publisert: mandag 31. august 2020

Tommy Guttormsen, Leder for badedrift på Tromsøbadet KF, forteller at Tromsøbadet KF i samarbeid med kommunen har holdt på en god stund med forberedelsene. I lag med de 4 instruktørene som Tromsøbadet KF har ansatt til prosjektet, har Tommy brukt våren og sommeren til å forberede undervisningsplaner og fintunet på øvelser. I tillegg til å definere klare regler for både lærere og elver, for det er mange ting som skal være på plass når 5000 barn i barne- og ungdomsskolen i Tromsø skal ha svømmeundervisningen sin på Tromsøbadet.

I forrige uke fikk 150 lærerne oppfriskning i sikkerhet og livredning for å kunne skape et trygt og godt læringsmiljø på i bassengene på Tromsøbadet.

Bente Engdahl, skolefaglig rådgiver i Tromsø kommune, har vært en av de som har jobbet fram Svøm Tromsø-Prosjektet fra start. Undervisningsopplegget er inspirert av et lignende prosjekt i Bergen, som har lykkes godt med å øke svømmeferdighetene til skolebarna. Fra oppstart i 2015 har de ved hjelp av å standardisere svømmeopplæringen økt måloppnåelse på bestått kompetansemål fra 20 til 80% blant elevene.

- Vi har store ambisjoner også i Tromsø, og vil derfor starte med å måle kompetansen for å sikre at svømmeopplæringen er god nok og gir ønsket effekt, sier daglig leder Siv-Hege H. Schrøen.

Litt om Svøm Tromsø:

  • Standardisering av svømmeopplæring.
    Alle elver får samme undervisning, uavhengig av lærer og skole.
  • undervisningen vil være ferdighetsbasert, og ikke klassebasert.
  • Skoleeier / skolene er ansvarlig for undervisningen.
  • Undervisningsopplegget som benyttes ivaretar kravet om tilpasset opplæring.
  • Forankret i en avtale med Tromsø kommune stiller Tromsøbadet KF med svømmefalig kompetanse og bistår som undervisningsstøtte.
  • Avtalen ble undertegnet på nyåret, og det var ment at Tromsøbadet KF skulle bistå med svømmefaglig kompetanse fra 1. april. Men på grunn av Covid-19 ble skolesvømmingen utsatt til høsten.

Les mer om Svøm Tromsø