Aktuelt

Nå kan du ikke bade uten hørselvern: - Blir en del bråk under byggingen

Fra og med 15. april må alle gjester på Tromsøbadet bruke vanntette hørselvern i bade- og svømmeanlegget.

Publisert: lørdag 1. april 2023

Denne saken ble publisert i forbindelse med 1. april.

- Først setter du på svømmebrillene, så svømmehetten, deretter legger du det vanntette hørselvernet over svømmehetten, forklarer teknisk sjef Kenneth Woie.

Til høst skal det nye opplæringsbassenget være klart til bruk. Det fysiske arbeidet vil starte i midten av april, og det vil i forbindelse med byggingen være en del støy.

Tromsøbadets tekniske avdeling har derfor utviklet vanntette hørselvern som gjestene må bruke på Tromsøbadet mens byggingen pågår.

Tromsø kommune tildelt Tromsøbadet 15 prosent av bompengeinntektene i 2023 til utvikling av de nye vanntette hørselvernene.

Opplærings

(Her skal det nye bassenget bygges)

Mye bråk

- Det viktigste er at gjestene våre har gode og unike opplevelser på Tromsøbadet, sier daglig leder Siv-Hege Helsing Schrøen.

For å unngå ubehag for gjestene, er det besluttet at alle besøkende må bruke de vanntette hørselvernene i bade- og svømmeanlegget fra og med 15. april, frem til høsten 2023.

- På den måten blir gjestene relativt upåvirket av bråket i anlegget. Vi ser umiddelbart ingen andre ulemper med hørselvern-påbudet.

Reklokker2

Fransk design

- Vi har hentet inspirasjon fra Frankrike. For oss var det viktig at hørselvernene hadde et moderne uttrykk, samtidig som vi har beholdt våre egne farger, forklarer Teknisk sjef Kenneth Woie.

De unike hørselsvernene er utarbeidet i samarbeid med bedriftshelsetjenesten, som har påpekt viktigheten av å ivareta HMS for både gjester og ansatte. De er ment å skulle skåne for støy og sørge for at gjestene kan fortsette å få unike badeopplevelser - selv mens det pågår bygging inne i anlegget. Det forventes såpass støy at ansatte også er anbefalt å gå med hørselsvern under byggeperioden

- Vi er veldig glade for at vi har fått utviklet disse hørselsvernene. Uten disse vet vi ikke helt hvordan vi skulle ha kunnet driftet samtidig med at det pågår bygging i anlegget. Kanskje måtte vi ha stengt hele greia, sier Kenneth Woie.

- Hørselvernene kommer også i ekstra small, legger han til.

Prisen på hørselvernene starter på 500 kroner. Bluetooth-varianten ligger på 700 kroner, og Platinium edition med fartsstriper kommer på 1999 kroner eks mva.