Aktuelt

Nå skal alle gjestene bli kameraovervåket i dusjene: - Dette løser alle problemer

Overvåkingsbilder av de nakne gjestene vil kun lagres i 14 dager.

Publisert: mandag 1. april 2024

Denne artikkelen ble publisert 1. april.

Tromsøbadet har i lang tid opplevd utfordringer knyttet til dusjhygiene i badet.

Det er viktig at alle gjester dusjer naken og bruker såpe før de går i bassengene. Derfor tas det nå grep.

- Vi har nå montert en rekke kameraer i alle dusjområdene våres. Det er for å kontinuerlig overvåke, og sikre, at alle gjestene dusjer naken, sier daglig leder Siv-Hege Helsing Schrøen.

Tromsøbadet gjennomfører flere ganger i året dusj naken-kampanjer, og opplevd positive effekter av dette. Nå, med de nye tiltakene, forventer vi å bli kvitt alle dusjutfordringer på permanent basis.

Nytt høyttaleranlegg

Dersom en gjest dusjer med klærne på, eller ikke bruker såpe, vil sirenene i garderoben gå av.

- Dette vil kameraansvarlig kontrollere. Dersom en gjest ikke overholder trivselsreglene, vil alarmen gå av. På den måten vil dusjsynderen forstå at hen må ta av seg badetrusa umiddelbart, forklarer Helsing Schrøen.

Saunaovervåking

Heller ikke sauna-brukerne på Tromsøbadet slipper unna. For å sikre at alle gjester sitter på håndklær i saunene, er det montert en rekke 360-kameraer i alle badstuene.

- Saunagjestene skal føle at noen sitter å stirrer på dem i badstuen. På den måten vil det oppleves ubehagelig å sitte i saunaen uten et håndkle.

Lydsensitive gjester kan få kjøpt vanntette hørselvern i resepsjonen til 999 kroner per stykk eks. moms.

- Dersom folk er flinke til å dusje naken og bruke såpe, så vil jo antall alarmer gå ned. Vi har virkelig tro på dette, avslutter Helsing Schrøen.

Du kan lese mer om nakendusjing, såpe og saunahygiene her.

Derfor er dusj-hygiene viktig

  1. Hygiene: Dusjing naken med såpe er en grunnleggende hygienisk praksis som fjerner skitt, olje og døde hudceller fra kroppen, noe som bidrar til å forhindre bakterievekst og dårlig lukt.
  2. Bakteriekontroll: Dusjing med såpe hjelper til med å fjerne skadelige bakterier fra huden, noe som kan redusere risikoen for blant annet sykdommer.
  3. Fjerner allergener: Dusjing fjerner potensielle allergener og irritanter fra huden, noe som kan være spesielt viktig for personer med sensitiv hud.
  4. Fjerner kremer og lotioner: Mange hudpleieprodukter inneholder ingredienser som bør vaskes bort for å opprettholde sunn hud. Dette bidrar også til et renere bassengvann.
  5. Friske porer: Dusjing hjelper med å rense porene!
  6. Sosialt akseptert: Dusjing naken og med såpe er en sosialt akseptert praksis i mange kulturer og samfunn, og det er viktig å opprettholde denne normen for fellesskapshygiene.

Spørsmål og svar

- Men jeg har dusjet i morges. Trenger jeg da å dusje på nytt?

- Ja, det er viktig å dusje rett før du går inn i bassenget, selv om du dusjet tidligere på dagen. Dette hjelper til med å fjerne svette, kroppsoljer, og annet smuss som kan ha samlet seg på huden din siden sist. Det bidrar til å holde bassengvannet rent og sikkert for alle.

- Mine underbukser/truser er helt ren, kan jeg ha på disse under badedraketen/ shortsen?

- Nei, det anbefales ikke å ha på undertøy under badetøy. Undertøy kan fange og holde på bakterier som ikke hører hjemme i bassengvannet. Dessuten er badetøy designet for å brukes uten noe under, for å sikre god hygiene og komfort mens du bader.

- Jeg vasker kroppen godt før jeg går ut i bassenget, men jeg orker ikke å vaske håret. Jeg har ikke planer om å få hodet under vann. Trenger jeg da å dusje det?

- Det er forståelig at du kanskje ikke ønsker å vaske håret hver gang du bader, spesielt hvis du ikke planlegger å få hodet under vann. Men, det er fortsatt en god idé å skylle håret med vann før du går inn i bassenget. Dette minimerer mengden av naturlige oljer, produkter og døde hudceller som kan slippes ut i vannet. Hvis du er bekymret for håret ditt, kan du vurdere å bruke en badehette for ekstra beskyttelse.