Aktuelt

Nå starter byggingen av det nye bassenget

11. april går Viking Entreprenør i gang med byggingen av det nye opplæringsbassenget inne i Tromsøbadet.

Publisert: mandag 3. april 2023

Til høst skal det nye opplæringsbassenget være klart til bruk. Arbeidet har frem til nå vært i planleggingsfasen, og det fysiske arbeidet vil starte 11. april

- Vi ser frem til å komme i gang med arbeidet, sier teknisk sjef på Tromsøbadet, Kenneth Woie.

I forbindelse med byggingen vil badegjester inne i anlegget kunne oppleve noe støy fra arbeidet som pågår. Det vil også bli satt opp en skillevegg i våt sone for å skjerme av byggeområdet. Gjester seg befinner seg utenfor garderobene og i resepsjons-området vil kunne oppleve økt "trafikk" i forbindelse med arbeidet.

Les mer: Her skal det nye bassenget bygges

Fakta om det nye bassenget:

  • Skal etableres i eksisterende svømmehall på Tromsøbadet
  • Vanntemperatur: 34 grader
  • Skal ha en heve-senke-bunn
  • Dybde: 2 meter
  • 81 m2 vannflate

Omfattende arbeid

Å bygge ett nytt basseng krever nøye planlegging, forklarer Kenneth Woie.

- For Tromsøbadet er det viktig at gjestene blir så lite berørt som mulig under byggingen av det nye bassenget, sier Woie.

- I første omgang vil vi derfor sette opp en vegg som skiller byggeområdet fra bassengene. Deretter vil glassveggen i gangen mot helsebassenget bli fjernet. Her vil det kunne bli litt "trafikk" fra tid til annen, da materialer og lignende vil bli båret frem og tilbake.

Arbeid som skaper høyt støy, som saging og lignende, vil pågå om natten. Dette for at gjestene ikke skal oppleve støyet mens de besøker oss.

I uke 22 vil det fysiske "bassenget" bli levert til Tromsøbadet, og i uke 24 skal det etter planen bli sveiset og montert sammen.

Ferdig til høst

Tromsø kommune, som eier bygget, og Viking Entreprenør har fått tilslaget om å forestå selve byggingen.

Den totale byggetiden, med planlegging og testing, ligger på rundt 25 uker.

Det nye bassenget vil være klart til bruk til skolestarten 2023.

Høy etterspørsel

Det er forventet at besøkstallene på Tromsøbadet vil øke fremover, og det nye bassenget vil bidra til å lette på trykket på øvrige fasiliteter i Tromsøbadet.

Samtidig vil det åpne for at flere kan benytte seg av bassengflatene på badet.

- Siden åpningen har Tromsøbadet hatt jevn pågang på utleie av bassengflater. Flere skoler, både private og fylkeskommunale, UiT, samt andre lag og foreninger etterspør leie av basseng. I tillegg opplever vi pågang fra klubber fra andre steder i Norge som ønsker å legge treningssamlingene sine til Tromsøbadet, sier daglig leder Siv-Hege Helsing Schrøen.

Bassenget skal i tillegg til å være tilgjengelig for alle våre gjester - og skal brukes i forbindelse med skolesvømming, kurs og til utleie for idrettslag og private grupper.