Aktuelt

Nakendusjing, såpe og håndkle: Slik oppnår vi sammen god badehygiene

Tre huskeregler for en bedre helhetsopplevelse på Tromsøbadet.

Publisert: mandag 11. desember 2023

I perioden 11. til 17. desember inviterer Tromsøbadet deg til å delta på dusj naken-kampanjen. Vi ønsker å skape et inkluderende miljø hvor folk kan nyte alle fordelene ved å dusje naken, samtidig som vi oppfordrer til sunne og hygieniske praksiser.

1. Dusj Naken

  I løpet av kampanjeperioden oppfordrer vi alle våre gjester til å omfavne denne naturlige handlingen! La kroppen puste og føl den befriende følelsen av å være ett med vannets beroligende strømmer. Når gjester dusjer naken før de går inn i bassenget, reduseres mengden potensielle urenheter som følger med fra klær, oljer og kosmetikk. Dette bidrar til å opprettholde en høyere kvalitet på bassengvannet. Dette fører igjen til et lavere forbruk av kjemikalier.

  2. Bruk Håndkle i Badstuen

   Vi oppfordrer alle besøkende til å respektere andres komfort i badstuen ved å sitte på et håndkle. Dette enkle tiltaket skaper en behagelig og hygienisk atmosfære for alle, slik at alle kan nyte de helsefordelene som badstuen har å tilby. Dette hjelper til med å opprettholde rensligheten og unngår direkte kontakt med overflatene i badstuen. Ved bruk av badstu er det også viktig å dusje før og etter bruk.

   Under kampanjen vil vi selge håndklær i våt- og tørrsone for 99 kroner pr. stk.

   Les også: 7 nøkler til en forfriskene og sunn badstuopplevelse på Tromsøbadet

   3. Bruk Såpe i Dusjen

    For å sikre god hygiene og god vannkvalitet, oppfordrer vi alle gjester til å bruke såpe under dusjen. Dette ikke bare ivaretar din personlige hygiene, men bidrar også til å opprettholde en sunt og tryt miljø for alle i bade- og svømmeanlegget

    Bli med oss fra 11. til 17. desember! Dusj naken, sitt på håndkle i badstuen, og bruk såpe når du dusjer – sammen skaper vi et Tromsøbadet som er trygt, respektfullt og innbydende for alle.

    Derfor er dusj-hygiene viktig

    1. Hygiene: Dusjing naken med såpe er en grunnleggende hygienisk praksis som fjerner skitt, olje og døde hudceller fra kroppen, noe som bidrar til å forhindre bakterievekst og dårlig lukt.
    2. Bakteriekontroll: Dusjing med såpe hjelper til med å fjerne skadelige bakterier fra huden, noe som kan redusere risikoen for blant annet sykdommer.
    3. Fjerner allergener: Dusjing fjerner potensielle allergener og irritanter fra huden, noe som kan være spesielt viktig for personer med sensitiv hud.
    4. Fjerner kremer og lotioner: Mange hudpleieprodukter inneholder ingredienser som bør vaskes bort for å opprettholde sunn hud. Dette bidrar også til et renere bassengvann.
    5. Friske porer: Dusjing hjelper med å rense porene!
    6. Sosialt akseptert: Dusjing naken og med såpe er en sosialt akseptert praksis i mange kulturer og samfunn, og det er viktig å opprettholde denne normen for fellesskapshygiene.
    IMG 0718

    (Gjør som rampenissen, dusj med såpe!)

    IMG 0793

    (Pss, ikke kjøp sjampo fra rampenissen! 🛑)