Aktuelt

På denne dagen kan ungdom bade gratis på Tromsøbadet

Publisert: fredag 24. februar 2023

Ung kulturrabatt og Tromsøbadet inviterer ungdom mellom 13 og 19 år til gratis badedag i vinterferien, torsdag 9.mars.

– Vi er veldig glade for å få på plass samarbeidet med Tromsøbadet, dette var høyt på ønskelisten da vi fikk innspill i høst, sier prosjektleder for Ung kulturrabatt og produsent på Tvibit, Mia M Eriksen. Eriksen sier at rabattordningen gjør det mulig for flere ungdommer å oppleve Tromsøbadet.

Utover dette vil ungdom mellom 13 - 19 år få rabatt på bading resten av året. Billetten vil for unge koste 100,- i ukedager og helger.

Ung Kulturrabatt er en ordning for unge mellom 13 - 19 år i Tromsø. Ordningen gir ungdom rabatt eller gratis inngang på forskjellige kulturtilbud i byen! Hensikten med ordningen er å legge til rette for at alle unge i Troms skal kunne oppleve og delta.

– Det kan bli høy terskel å delta på kulturarrangement for unge nå som prisene ellers i samfunnet har gått opp. Kultur og andre opplevelser blir ikke prioritert av familier med lav inntekt for eksempel. Da er det viktig med ordninger som Ung Kulturrabatt, sier Ine Nielsen Kvarsnes, medlem i Tromsø Ungdomsråd.

Gratis badedag i vinterferien skal skje torsdag 9.mars, tilbudet gjelder gjennom hele den dagen.

– Det blir veldig populært! Flere ungdommer synes det er dyrt å bade. Jeg tror mange kommer til å delta på dette, sier Emma Aminda Edvardsen, medlem i Tromsø Ungdomsråd.

– Vi gleder oss masse til å ta imot ungdommen torsdag 9. mars. Vi vet at prisene i samfunnet har økt, og derfor er dette et viktig tilbud for unge i Troms. Vi er glade for å kunne bidra til at flere unge får muligheten til å delta på slike arrangementer, sier Siv-Hege Helsing Schrøen

Praktisk informasjon om åpen dag for unge

  • Torsdag 9. mars
  • Ordinære åpningstider gjelder: 09:00 - 18:00 (Gratisinngangen gjelder hele dag)
  • Gratis for barn og ungdom mellom 13 og 19 år (ID vises ved resepsjonen)
  • Vi anmoder om en badetid på maksimalt 2 timer
  • Ingen forhåndsreservasjon
  • Barn under 12 år, og andre ikke svømmedyktige, må ha en svømmedyktig og myndig person med seg i anlegget.