Aktuelt

Rekordmange besøkende i 2023: – Gledelig utvikling

Aldri tidligere har så mange gjester besøkt Tromsøbadet i løpet av ett år.

Publisert: onsdag 10. januar 2024

– Det tyder på at Tromsøbadet blir verdsatt av mange, og det gleder oss, sier daglig leder Siv-Hege Helsing Schrøen.

Nå er besøkstallene for fjoråret klare. Tallene viser at i løpet av 2023 besøkte 293.500 gjester Tromsøbadet. Til sammenligning besøkte 280.000 gjester Tromsøbadet i 2022.

Omtrent én av fem besøk kom fra skoler, idrettslag eller helsegrupper, mens resten av gjestene var betalende besøkende.

– Tallene tyder på at mange setter pris på Tromsøbadet, men vi streber alltid etter forbedring. Vi vil jobbe videre med å skape bedre opplevelser for gjestene våre. Blant annet jobber vi nå med kursporteføljen vår, og ønsker å utvikle nye konsepter i 2024, sier Helsing Schrøen.

Fornøyde badegjester

Tromsøbadet oppnådde også en "utmerket" vurdering i Kundeundersøkelsen for 2023, der 91 prosent av alle besøkende uttrykte tilfredshet med Tromsøbadet.

– Vi legger ned aktiv innsats på Tromsøbadet for å sikre at alle besøkende får gode og unike opplevelser. Jeg tror, og håper, at vi har lykkes med det i løpet av 2023, sier Helsing Schrøen.

Positive tilbakemeldinger

I løpet av 2023 distribuerte Tromsøbadet også gratis badebilletter til ideelle organisasjoner og andre prosjekter som har bidratt til å forbedre hverdagen for barn og unge i Tromsø.

– Vi ønsker at Tromsøbadet skal være tilgjengelig for alle. Samtidig har vi mottatt mange positive tilbakemeldinger på konseptene fra fjoråret, som gir flere muligheten til å besøke oss. Disse vil vi fortsette med i 2023, sier Siv-Hege Helsing Schrøen.

I 2023 samarbeidet Tromsøbadet blant annet med Tvibit, og unge mellom 13 og 19 år kunne nyte godt av bading til kun 100 kroner. Denne ordningen vil fortsette i 2024.

Siv hege h schroen

(Daglig leder på Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen)

Nytt basseng

Høsten 2023 sto det nye opplæringsbassenget klart til bruk. Det er det første nye bassenget som blir åpnet i Tromsø siden 2019. Det nye opplæringsbassenget er et toppmoderne basseng, som har en vannoverflate på 81 m2.

– Tromsøbadet og gjestene våre har etterspurt et slikt tilbud og basseng, og dette bidrar til å gjøre Tromsøbadet til et mer komplett anlegg. Dette er et basseng som kommer flere grupper til gode. Den kan blant annet brukes av svømmeklubben, i forbindelse med skolesvømmingen og kurs for babyer og eldre. Det vil også utvide kapasiteten vår, særlig i helgene for de store gruppene; små barn, foreldre og familier, sier daglig leder i Tromsøbadet, sier Siv-Hege Helsing Schrøen.

Bassengbunnen kan justeres fra 0 til 2 meter dybde, og kan også senkes fra ende til ende.