Aktuelt

Tromsøbadet deltar på NM i Aufguss

Publisert: fredag 29. april 2022

29. april til 1. mai samles landets beste badstumestere på Farris Bad i Larvik. Her skal det avgjøres hvem som skal representere Norge i VM i Aufguss. Arrangementet har tidligere blitt utsatt på grunn av koronapandemien, men nå kan badstumestrene endelig konkurrere om de gjeve titlene igjen.

For første gang er Tromsøbadet representert på NM i Aufguss med badstumester Erlend Reiersen.

- Det er artig å være i gang igjen. Jeg gleder meg til å endelig kunne representere Tromsøbadet under årets NM i Aufguss, sier badstumester Erlend.

    Erlend har drevet med både show Aufguss og klassisk Aufguss i mange år. Han har vært Aufgussmester i over 5 år og har tidligere deltatt i tre nasjonale mesterskap i Aufguss i både singel- og duoklassen.

    Tromsø er Erlends andre hjem og han tilbringer mye tid i byen og på familiehytta på Skjervøy. Både i vinterferien og på Tromsøbadets populære mørketidsvelværekveldene kunne Tromsøværingene nyte badsturitualer med badstumester Erlend i år.

    - Aufguss med Erlend er en fantastisk opplevelse og dette vil våre gjester nyte framover, sier leder for salg og marked, Inga Reker. Vi på Tromsøbadet heier på Erlend og ønsker han lykke til i NM i Aufguss!

    Hva er Aufguss?

    Aufguss er et saunaritual som varer i ca. 15 minutter. Her slapper du av mens verten heller vann og is med eteriske oljer på badstuovnen. Dampen fordeles i badstuen ved hjelp av ulike håndkleteknikker. Svetten renser kroppen! Aufguss avsluttes med en kald dusj eller en tur i kaldkulpen.