Aktuelt

Tromsøbadet og TIL har inngått samarbeid

Publisert: torsdag 14. juli 2022

Tromsøbadet og TIL har inngått et samarbeid som er vinn-vinn for alle parter, og som bidrar til å løfte trenings- og kamphverdagen til spillerne betydelig

Samarbeidet mellom Tromsøbadet og TIL blir nå formalisert og enda tettere.

Ønsket er å heve treningskvaliteten rundt a-laget og ikke minst inspirere Tromsøs befolkning og besøkende til å ta turen til det fantastiske badet på Templarheimen. Det skal være synlig at Tromsøbadet og TIL samarbeider.

Hva betyr det å ha Tromsøbadet på laget?

For spillerne og trenerne rundt a-laget betyr et slikt samarbeid mye. De kan nå fokusere på det som betyr mest. Drive et treningsarbeid som gjør at flest mulig spillere er ute på treningsfeltet og klare til kamp til enhver tid.

- Behovet for å ha et tilbud rundt skadeforebyggende trening, restitusjon og opptrening er essensielt for å sikre at vi kan ha den kvaliteten i treningshverdagen som vi ønsker. Det å bruke vann og basseng som en del av dette er perfekt for oss, sier fysioterapeut Tom Erik Richardsen.

A-spiller Jostein Gundersen er i ekstase over at Tromsøbadet og TIL nå samarbeider tettere.

- Det betyr mye, og er et helt fantastisk tilbud. Vi er allerede flere spillere som er på Tromsøbadet flere ganger i uken for å restituere eller drive opptrening etter skade. Selvpleie og det å ta vare på kroppen blir viktigere og viktigere for å sikre at vi har best mulig utbytte av hver fotballøkt og er klar til kampene, sier Jostein Gundersen.

Hva betyr TIL for Tromsøbadet?

- Vi er veldig glade for å kunne inngå samarbeid med TIL, og vi gleder oss til å se guttene på anlegget. Vi har tro på at samarbeidet med TIL vil kunne bidra til at vi når ut med vårt tilbud. Vi har også tro på at samarbeidet med TIL vil kunne bidra til å belyse effekten av trening i vann, som en veldig effektiv, men samtidig skånsom måte å trene på.

- Vi har stor tro på at spillerene i TIL vil kunne bygge både styrke og utholdenhet i anlegget vårt, samtidig som de har mulighet til å hente seg inn og samle krefter og energi i vår velværeavdeling. sier Siv-Hege H. Schrøen Daglig Leder på Tromsøbadet.

Hva gjør Tromsøbadet verdifullt?

- Tilgangen på Telegrafbukta (kuldekulp), ulike basseng og badstu gjør at vi kan ha et variert treningsopplegg tilpasset ulike faser i trenings- og kamphverdagen. Det bidrar til at vi har flest mulig spillere på treningsfeltet (kunstgresset) under fotballøktene, og det er ekstremt viktig for å sikre at vi tar nye steg som individ og lag, sier Richardsen.

- Det er nesten som å være på et spa. De har flere basseng, kontrastbad (kulde og varme), badstu og ikke minst et utrolig hyggelig personell gjør at jeg får påfyll av energi hver gang jeg er der. Det hever min treningshverdag og gjør at jeg sikrer fremgang på de målene jeg har satt meg, sier Gundersen.

Om Tromsøbadet

På Tromsøbadet foregår det opplæring, lek, mosjon, velvære og konkurranser side om side i flere toppmoderne badeavdelinger.

Vi gleder oss til å samarbeide tettere med Tromsøbadet og håper du tar turen dit i løpet av sommeren og høsten.